Sayfalar

898) TÜRKÇÜLÜK !..

İlgili resim      İlgili resim

Bundan yıllar yıllar evvel Türkiye'de iki Türk milliyetçisi yoldaş vardı. Durun, hemen heyecanlanmayın, "komünist" sanmayın onları ; bundan 70 yıl önce Türkçüler birbirine "yoldaş" diyordu. "Yoldaş" sözcüğünü en çok kullanan da şarkıcı Tarkan'ın büyük amcası ünlü milliyetçilerimizden Fethi Tevetoğlu idi.. Neyse konuyu karıştırmayalım. Dönelim bu iki milliyetçi yoldaşa ; bunlardan biri Nihal Atsız (üstte solda), diğerinin adı ise Reha Oğuz Türkkan (üstte sağda) idi..
Aralarında zamanla ayrılıklar çıktı. Birinin görüşleri Gustave Le Bon'a, diğerininki ise, Arthur de Gobineau'nun ırkçı teorilerine dayanıyordu. Bu teorilerin ne olduğuna girip kafa karıştırmayalım. Bu bizim iki milliyetçi yoldaş, ellerine cetvel, gönye alıp fotoğrafları ölçerek kimin Türk olup olmadığına karar veriyorlardı. Hatta öyle ki, bunu devletin de yaptığına inanıyorlardı ; Türk çıkmadığı için İsmet İnönü'nün de bu raporları "utanıp" yok ettiğini bile söylüyorlardı ! Yani atıp tutuyorlardı.. 
Uzatmayayım, sonuçta bizim bu iki yoldaş, o kadar milliyetçi, o kadar Türkçüydüler ki, zamanla aralarında liderlik mücadelesi çıkınca, birbirlerinin ırksal açıdan safkan olup olmadıklarından şüphe eder hale geldiler. 
Yaşı daha genç olan Türkkan, Atsız'ın kafatasının, Türk ırkına benzemediğini söyledi. Nihal Atsız yanıt vermekte gecikmedi : "Türkkan'ın ataları Ermeni'dir. O Türkkan değil Ermenikan'dır !.."
Atsız ile Türkkan'ın tartışması, 1943 yazında başladı ve kırgınlık yıllarca sürdü.. Irkçı söylemler o yıllarda herkesi o kadar etkiledi ki, bu iki yoldaşı da yargılayan sıkıyönetim mahkemesi (altta), raporunda Nihal Atsız'ın atalarının Gümüşhane Midi köyünden olduklarını ve "dönme" olarak bilindiklerini yazdı !..

nihal atsız-reha oğuz türkkan ile ilgili görsel sonucu

Bu arada aklıma gelmişken, Hititlerin, Türkiye Türklerinin ataları olarak gösterilmesine Türkçüler karşı çıktı. "Kısa boylu kısa boyunlu, biçimsiz Hititler nasıl bizim atamız olurmuş ?" dediler.
Bakınız, ayrıca bizim ırkçılar öyle her, "Ben Türküm" diyeni de hemen kabul etmiyorlardı. Nihal Atsız'a göre, Türk milletinin esası dil değil, ırk ve kandı. 
Büyük şair Mehmed Âkif Ersoy, İstiklal Marşı'nı, Çanakkale Destanı'nı yazmış da, kendini kabul ettirememiş bu çevrelere, siz ne diyorsunuz ?..   
Nihal Atsız ve Reha Oğuz Türkkan'ın bir dava arkadaşları vardı : İsmet Rasin Tümtürk. 1939'da Türkçü "Yücel" dergisinde şunları yazdı :
"Mehmed Âkif, Türk değildir. Bir kimse hüviyet cüzdanında Türk yazıyor diye Türk olamaz ; onun Türk olabilmesi için iki şartın aynı zamanda onda bulunması gerekir. Birincisi, o adamın damarlarındaki kanın Türk olması gerekir. İkincisi, o adamın kafasının içindeki bütün duyguların en gizli, en ince taraflarına kadar Türk olmasıdır. Âkif, Türklükten tamamen uzaktır. Âkif, Çanakkale şehitlerine yazdığı mersiyede bile, anayurdu koruyan Türkler değil hilafeti koruyan Müslümanlar diye bakmıştır.."

ismet rasin tümtürk kimdir ile ilgili görsel sonucu

Evet, Mehmed Âkif Arnavut'tu.. Peki, İsmet Rasin Tümtürk kimdi ? Cenap Şehabeddin'in oğluydu. Cenap Şehabeddin (altta solda) kimdi ; bir iddiaya göre Arnavut, diğer iddiaya göre ise Kürt. Annesi ise, Kürt Abdürrezzak Bedirhan torunu Naciye Hanım'dır. Abdürrezzak Bedirhan'ın Osmanlı'dan kaçıp -bugün Ermenistan'ın başkenti- Erivan'a sığınmasını ; Polonyalı Henriette ile evlenmesini filan yazıp konuyu uzatmayalım..
Reha Oğuz Türkkan, can yoldaşı İsmet Rasin Tümtürk'ü desteklemek için hemen bir makale kaleme aldı :
"İsmet, Plevne şehitlerinden birinin torunudur. Bundan başka, İsmet'in yüzüne bakmak da ırkı hakkında bir hüküm vermek için kâfidir. Çünkü İsmet'in yüzü, Türk yüzüdür.."
Arkadaş olunca kafatası ölçümü filan yok !..
İşin gaip yanı İsmet Rasin Tümtürk'ün kız kardeşi Reşika'nın kayınpederi Süleyman Nazif'in de Kürt olduğu gerekçesiyle milliyetçilerin hışmına uğramış olmasıydı. 
Peki, Süleyman Nazif'in Kürt olduğunu iddia eden kimdi dersiniz ? Kendisi de Kürt olan Abdullah Cevdet (altta sağda) !.. 
Peki, ırkçıların kitaplarından feyz aldıkları Gustave Le Bon'un kitaplarını Türkçeye kim çevirmişti : Abdullah Cevdet !..

İlgili resim   abdullah cevdet ile ilgili görsel sonucu

Biliyor musunuz, "Turan" sözcüğünü ilk kullanan büyük Türk milliyetçisi Ziya Gökalp, kimine göre Kürt, kimine göre ise Yahudi dönmesiydi !.. Oysa Ziya Gökalp, hep Türk olduğunu söyledi. 
Fark eder mi "Türkçülüğün Esasları"nı kaleme alan Gökalp'in ne olduğu ? Ya da Türk milliyetçiliğine derinden bağlı Moiz Kohen'in (namı diğer Munis Tekinalp) Yahudi olup olmaması, Türk yurtseveri olmasına engel midir ?..
Bugün televizyon ekranlarındaki konuşmalarda güzelim Türkçemiz yok edilirken, Moiz Kohen (altta solda) yıllarca o dilin yaşaması için ter akıttı, Türk Dil Kurumu'nda çalıştı. 

İlgili resim  ziya gökalp ile ilgili görsel sonucu

Bakınız Ziya Gökalp (üstte sağda) ne diyor :
"Yalnız iyi günlerimizde değil, kötü günlerimizde de bizden ayrılmayanları nasıl milliyetimizin dışında sayabiliriz ? Milletimize karşı büyük fedakârlıklar yapmış, Türklüğe büyük hizmetler vermiş olan bu fedakâr insanlara, nasıl, 'Siz Türk değilsiniz,' diyebiliriz.."

siz kimi kandırıyorsunuz ile ilgili görsel sonucu

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder