Sayfalar

149 ) TERÖR NEDİR ? TERÖRİST KİM ? !...

   

   Aztek inanışına göre ilk güneşi sel götürür ve dünyadaki her şey balığa dönüşür.. İkinci güneşi kaplanlar yer, üçüncüsünü ateşten yağmur yok eder. Dördüncü güneşi ise fırtına siler ve o esnada insanlar maymuna dönüşüp dağlara kaçarlar !.. Tanrılar bunun üzerine, günü aydınlatma görevini kimin yerine getireceğine karar vermek için bir toplantı yaparlar. Denizkabukları Tanrısı gönüllü olarak ortaya atlar ama başka birinin daha göreve talip olmasını isterler. Kimseden ses çıkmayınca da, en çirkinleri olan kambur, irinli ve frengili Tanrı'nın aday olmasına karar verirler. Yakılan ateşe hiç düşünmeden kendini atar çirkin Tanrı.. Denizkabukları Tanrısı ise tereddüt eder, ateşin yanında duraksar.. Bu yüzden Tanrılar onu ateşe atmaya karar verirler.
   Frengili Tanrı güneşe dönüşür ve kana, güce gereksinimi olduğu için adaklar sunulur ona.. Denizkabukları Tanrısı'nın yüzüne bir tavşanla vurula vurula parlaklığı söndürülür. Aztekler, Ay'ın üstündeki lekelerin, dayaktan kalma izler olduğuna inanırlar !...

Navajolar
 
   Ay'a insan göndermek üzere kolları sıvayan NASA,1966'da planlanan çalışmalar doğrultusunda astronotları,
 Navajo Kızılderililerine ayrılan rezervasyon topraklarında eğitmeye başlar.Bu yerin seçilmesinin nedeni, o bölgenin yüzey şekillerinin Ay'la çok benzemesidir. Yani kısacası, Kızılderililere öyle bir yer verilmiştir ki, orada da tıpkı Ay'da olduğu gibi hayat yoktur !..
   Uzay giysileri giymiş astronotlara Ay'a indiklerinde neler yapacakları anlatılırken, yaşlı bir Kızılderili de yanında bir çocukla birlikte her gün onları izlemektedir. Birkaç gün sonra çocuk yanlarına gelir ve : "Beni babam gönderdi. O, Beyaz Adamın dilini bilmiyor. Babam, bu garip aletler ve giysilerle burada ne yaptığınızı soruyor.." der..
   Bir NASA yetkilisi, Ay'a gitmek üzere olduklarını, bunun için astronotları eğittiklerini anlatır. Çocuk bunları babasına aktarınca, yaşlı Kızılderili hemen yanlarına gelir ve Navajo dilinde, nefes nefese bir şeyler söyler. Çocuk, Beyaz Adam'ın Ay'a gideceğini duyunca babasının çok heyecanlandığını ve Ay'a bir mesajı olduğunu, bu mesajı da yanlarında götürüp götüremeyeceğini sorduğunu anlatır..
   Günlerdir güneş altında ciddi bir şekilde çalışmaktan sıkılan biliminsanları bir teyp uzatırlar ve : "Babana söyle, mesajını bu teybe söylesin. Söz, giderken yanımızda götüreceğiz" derler..
   Kızılderili, oğlunun Beyaz Adam'ın sözlerini ona tercüme etmesinden sonra teybe bir şeyler söyler sonra da kızgın adımlarla uzaklaşır oradan ; çocuk da babasının peşinden...
   NASA ekibindeki herkesin ortak merakı şudur : Teypteki sözler ne anlama gelmektedir ?.. Bir Kızılderili'nin Ay'a gönderdiği mesaj ne olabilir ki ?..
   Ertesi gün Kızılderili çocuk da, babası da çalışma alanına gelmez !. Teypteki mesajı merak eden astronot adayları yakınlardaki Navajo köyüne giderler ve İngilizce bilen bir başka Kızılderili'den mesajın anlamını öğrenirler : "Bu adamlara dikkat edin !  Topraklarınızı almaya geliyorlar !.."
  

   Amerika ; topraklarını ellerinden aldığı, dillerini ve dinlerini değiştirmeye zorladığı, okullarda Kızılderili dilini yasakladığı halde yine de gün gelmiş onlara muhtaç kalmıştı !..
   İkinci Dünya Savaşı sırasında A.B.D., Pearl Harbor baskınından sonra, Almanya ve İtalya'nın da yenilmeye başlamasıyla köşeye sıkışan Japonya'ya bir türlü etkili hava saldırıları yapamamaktadır. Çünkü Japonlar telsiz konuşmalarındaki tüm şifreleri çözmektedirler.
   Amerika bunun üzerine bir yol bulur : Anlaşılması son derece güç bir dil konuşan Navajoları askere alıp, telsizlerin başına oturtmak !.. Toplama kamplarından apar topar getirilen dört yüz Kızılderili'ye, üstlerinde "Navajo Şifre Konuşucuları" yazan bereler giydirilir.
   1492 yılından beri sayısız katliam yapan Beyaz Adam, tarihte ilk kez, Japonların eline esir düşmemeleri için, Kızılderilileri koruma görevini üstlenir !..
   Toplu gömülen 150 Sioux

   Beyaz Adam'ın Amerika'da yayılmaya başladığı ilk yıllarda, bir Kızılderili, avladığı hayvanların kürklerini getirdiği pazar yerinde öldürülür. Kızılderililer, kürkleri çalınan yerlinin öldürülmesine bir anlam veremezler. Beyaz Adam bunu neden yapmıştır ki ?.. O zaten, kürkleri Beyaz Adam'a vermek için gelmiştir pazar yerine !
   Pazar yeri Kızılderililer tarafından lanetlenir ve oraya "Büyük Sarhoşun Yeri" adı verilir. Kızılderili dilinde o yerin adı, 11 Eylül günü yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu "Manhattan" dır !...


   Yaşlı Kızılderili çadırının önünde oturmuş, birbiriyle dalaşan iki köpeğini izlemektedir. Yanına gelen küçük torununa, "bak oğlum" der, "şu köpeklerin beyaz olanının adı İyilik, siyah olanının ise Kötülük'tür". Çocuk, köpeklerden hangisinin kazanacağını sorunca da, şöyle yanıtlar : "Ben hangisini beslersem o kazanır !.."
 
   Barış, insanlığa yakışan tek elbisedir. Düğmeleri çoktur ; demokrasi, insan hakları, eşitlik, kardeşlik.. Bu yüzden bir gecelik gibi kolayca sıyrılamaz insan bedeninden !..
   Bir ara barış ve demokrasi havarisi kesilen ve bu elbiseyi giyen Amerika, 11 Eylül saldırısından sonra çıkarır bu barış kostümünü ; hem de düğmelerini kopartarak !..
   Kore, Vietnam ve Körfez savaşlarında desteği alınamayan Amerikan halkı, 1941'de Pearl Harbor'un bombalanmasından sonra ikinci kez savaş politikasına "evet" demektedir... Ne de olsa A.B.D'nin Afganistan' daki memuru olan Usame bin Ladin sayesinde Asya kökenli ve Müslüman olan herkese "terörist" gözüyle bakılması sağlanmış, Amerika'nın taşeronları olan şeriatçı örgütler de buna çanak tutmuşlardır.
   Bush'un sözcük olarak Türkçe karşılığı "çalı"dır. Ladin de "çalı" demektir !.. 2000'li yılların başlarında insanlık çalı çırpı arasında kalmıştır anlayacağınız !.. Ve biz, çalılıkların arasında çömelip ne yapılacağını çok iyi bilen bir milletiz !..
   "Komünizm" tehdit değil artık ; tek başına "terörizm" de değil !. Yeni tehdit, Globalizm sonrası dünyanın arka bahçesinde birilerinin ; derin dışlanmışlık duygusu ve eşitsizlik kaygısıyla çıkartacağı kanlı isyan dalgasıdır..    Çok sevdiğim Can Dündar, 2001 yılında yapmış bu tespiti, ne kadar isabetli değil mi ?..
   1980'lerde Ruslar, komünist Afgan hükumetini devirmeye kalkanlara "terörist" diyordu ; onların terörist saydıklarının Batı medyasındaki adı ise "Afgan Mücahidi" idi...
   İsrail'li Şaron, "Şatile Katliamcısı" iken, Başbakan olmadı mı ?.. Güney Afrika'da "terörist" Mandela, devlet başkanı olmadı mı ?.. Nikaragua'da Sandinist gerillalar, diktatör Somoza'yı devirip bir gecede "bürokrat" olmadılar mı ?
   Kısacası tablo şudur : Yakalanan terörist idam sanığı olur, başaran terörist ise devlet başkanı !...  İşte bu çifte standart yüzünden bugün, evrensel geçerliliği olan bir terör tanımına ulaşamıyoruz.
   Bir milyon kişinin açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu, otuz yıldır savaşan ve orta çağ zulmüyle yönetilen bir ülke toprağından gözü kara fedailer yetişiyorsa ; kaybedecek hiçbir şeyi olmayanlar, cennet vaadi uğruna yaşamlarını feda ediyorsa ; bunun nedeni, sadece şiddet üreten bir yoksulluk ve cehalet iklimidir.. Düne kadar sadece kendi insanını yeyip bitiren bu iklim şimdi yeryüzünün her yerinde hissediliyor. Niye ? Globalizm gezegenimizi bir insan vücuduna çevirdi de ondan. Sancıyan bir organ bütün bünyeyi hasta ediyor. Dünyanın üçte ikisi açlık ve cehaletten kıvranırken refah içinde yaşamak kolay değil artık.. Onun ürettiği zulmü, tankla, topla, uçakla yok etmek de mümkün değil.
   Yoksulluğu ve cehaleti yenemezsek, üzerine yüz bin atlı da sürsek, bin uçak da göndersek boş.. Bin yıllık bu "feda kültürü" her gün yeni fedailer yetiştirir.
   Bin Ladin gider, bin Ladin gelir !...
  

Hiç yorum yok:

Hürriyet

KAYNAK OLARAK KULLANDIĞIM KİTAPLAR..
-------------------------------------------------------
1.DEVLET-İ ALİYYE.I...HALİL İNALCIK 2.OSMANLILAR..HALİL İNALCIK
3.İMP.'UN EN UZUN YÜZYILI..İLBER ORTAYLI
4.SON İMP. OSMANLI..İLBER ORTAYLI
5.TARİHİN IŞIĞINDA..İLBER ORTAYLI
6.OSM. TOPLUMUNDA AİLE..İLBER ORTAYLI
7.OSM.'YI YENİDEN KEŞFETMEK..İ.ORTAYLI
8.BATILILAŞMA YOLUNDA..İLBER ORTAYLI
9.OSMANLI TARİHİ..A.DE LAMARTINE
10.OSMANLI..CAROLİNE FİNKEL
11.OSM.İMP.TARİHİ..NICOLEA JORGA
12,BÜYÜK TÜRK..NICOLEA JORGA
13.YENİLMEZ TÜRK...NICOLEA JORGA
14.TÜRKİYE TARİHİ..ED.SİNA AKŞİN
15.OSM.DÜNYASI VE İNSANLARI..GÜLGÜN ÜÇEL
16.OSMANLI ORDUSU..GÜLGÜN ÜÇEL-AYBET
17,BU MÜLKÜN SULTANLARI..NECDET SAKAOĞLU 18.YENİÇERİLER..REŞAT EKREM KOÇU
19.SON PADİŞAH..YILMAZ ÇETİNER
20.SORULARLA OSM. ..ERHAN AFYONCU
21. SOKOLLU ...RADOVAN SAMARCIC
22. OSM.İMP.TARİHİ...A.CEVDET PAŞA
23. OSM.GERÇEĞİ..ERDOĞAN AYDIN
24. FATİH VE FETİH..ERDOĞAN AYDIN
25.KADINLAR SALTANATI..A.REFİK ALTINAY
26.DOĞU'YA BAKIŞ..GERALD MACLEAN
27.AT SIRTINDA ANADOLU..FREDERIC BURNABY
28.ABDÜLMECİD..HIFZI TOPUZ
29.ŞAH SULTAN ..İSKENDER PALA
30.FLORANSA BÜYÜCÜSÜ..S.RUSHDIE
31.TARİHİMİZLE YÜZLEŞMEK..EMRE KONGAR
32.PARİS'TE BİR OSM.SEFİRİ..ŞEVKET RADO
33.TARİHİN SAKLANAN YÜZÜ..ÇETİN ALTAN
34.OSM.İMP.'DA SON 300 YIL..ALAIN PALMER
35.KONSTANTİNİYYE..PHİLİP MANSELL
36.TÜRKİYE'NİN SİYASİ İNTİHARI..CENGİZ ÖZAKINCI
37.BU VATAN BÖYLE KURTULDU..EROL MÜTERCİMLER
38.16.YÜZYILDA İSTANBUL..METİN AND
39. ERKEN MODERN OSMANLILAR.. VIRGINIA H. AKSAN-DANIEL GOFFMAN
40."POPÜLER TARİH" VE "NTV TARİH " DERGİLERİ
41.İKİNCİ ADAM..Ş.SÜREYYA AYDEMİR
42.HAYAT..AYŞE KULİN
43.DEVRİM VE DEMOKRASİ..NUMAN ESİN
44.BİR NUMARALI TANIK..KURTUL ALTUĞ
45.İHTİLALİN MANTIĞI..Ş.S.AYDEMİR
46.KUTSAL İSYAN...HASAN İZZETTİN DİNAMO
47.KUTSAL BARIŞ...HASAN İZZETTİN DİNAMO
48.ÇÖL KRALİÇESİ...JANET WALLACH
49.YÖNETMENLER,FİLMLER,ÜLKELER..A.DORSAY
50.AY HIRSIZI...SUNAY AKIN
51.ONLAR HEP ORADAYDI...SUNAY AKIN
52.KULE CANBAZI...SUNAY AKIN
53.LÜZUMSUZ BİLGİLER ANSİKLOPEDİSİ..TAMER KORUGAN
54.PRENS..NİCCOLO MACHİAVELLİ
55.İSTANBUL'DA BİR ZÜRAFA..SUNAY AKIN
56.KIZ KULESİNDEKİ KIZILDERİLİ..S.AKIN
57.AH BEYOĞLU,VAH BEYOĞLU..SALAH BİRSEL
58.İSTANBUL-PARİS..SALAH BİRSEL
59.YAVUZ'UN KÜPESİ..ERHAN AFYONCU
60.OSMANLI PADİŞAHLARININ HAYAT HİKAYELERİ...YILMAZ ÖZTUNA
61.BİZİM DİPLOMATLAR..BİLAL N.ŞİMŞİR
62.KİM VAR İMİŞ BİZ BURADA YOĞ İKEN..CEMAL KAFADAR
63.RÜZGARIN GÖLGESİ..CARLOS RUIZ ZAFON
64.MELEĞİN OYUNU..CARLOS RUIZ ZAFON
65.ORTA DOĞU..TAYYAR ARI
66.ABD-ORTA DOĞU-TÜRKİYE..HALUK GERGER
67.ORTA DOĞU.. BERNARD LEWIS
68.ON BİR CUMHURBAŞKANI ON BİR ÖYKÜ.. CÜNEYT ARCAYÜREK
69.ÖFKELİ YILLAR...ALTAN ÖYMEN
70.ATATÜRK'TEN SONRA BUGÜNLERE NASIL GELDİK ?..CÜNEYT ARCAYÜREK
71.ÇANKAYA...CÜNEYT ARCAYÜREK
72.DEMOKRASİNİN İLK YILLARI..C.ARCAYÜREK
73.YENİ İKTİDAR,YENİ DÖNEM..C.ARCAYÜREK
74.BİR İKTİDAR,BİR İHTİLAL..C.ARCAYÜREK
75.NEREDEYSE BİR BALİNA..STEVE JONES
76.MOSSAD GİZLİ TARİHİ...GORDON THOMAS
77.BARIŞA SON VEREN BARIŞ...DAVID FROMKIN
78.SULARIN GETİRDİĞİ PADİŞAH..CAHİT ÜLKÜ
79.TANK SESİYLE UYANMAK..HASAN CEMAL
80.BİR MANİNİZ YOKSA.. ...AYFER TUNÇ
81.ALATURKAFRANKA..ERCAN ÇİTLİOĞLU
82.SUÇUMUZ MÜKEMMEL OLMAK..S.DUMAN
83.DARBE...STEPHEN KINZER
84.ÖZAL HİKAYESİ..HASAN CEMAL
85.TURGUT NEREDEN KOŞUYOR ? ..E.ÇÖLAŞAN
86.YEDİ TEPE ANADOLU...ALİ CANİP OLGUNLU
87."K", "DERBEDER BİR KAHİN"...CANSU YILMAZÇELİK
88.LATİFE HANIM...İPEK ÇALIŞLAR
89."K",YIKIK BİR SARAYDIR DÜNYA..PERİHAN ÖZCAN
90.BEYAZ PERDEDE KIRMIZI FİLMLER.. ATİLLA DORSAY
91.TEK ADAM..Ş.SÜREYYA AYDEMİR
92.DAHİLER VE AŞKLARI...ÖZCAN ERDOĞAN
93.HAYATIM KİTAP..YAŞAR AKSOY
94.BOĞAZİÇİ ŞINGIR MINGIR..SALAH BİRSEL
95.BİR EKONOMİK TETİKÇİNİN İTİRAFLARI...JOHN PERKİNS
96.CUMHURİYET TARİHİ YALANLARI 1. VE 2. CİLT...SİNAN MEYDAN
97. KOMPLO TEORİLERİ..EROL MÜTERCİMLER
98.ÖNCE KADINLAR VE ÇOCUKLAR..SUNAY AKIN
99.BİR ÇİFT AYAKKABI..SUNAY AKIN
100. BENİM CUMHURİYET'İM..EMİNE UŞAKLIGİL
101.DARAĞACINDA ÜÇ FİDAN..NİHAT BEHRAM
102.NEREYE..CAN DÜNDAR
103.İSTANBUL'DAN SAYFALAR..İLBER ORTAYLI
104.BİZİM İZMİRİMİZ..MELİH GÜRSOY
105.GİZLENEN TARİH..BRİAN HAUGHTON
106.BERGAMA DÜŞLERİMİN ŞEHRİ,İZMİR SEVDAM..SELAHATTİN TURAL
107.GÖLGEDEKİLER..CAN DÜNDAR
108.KIRMIZI BİSİKLET..CAN DÜNDAR
109.YAKAMDAKİ YÜZLER..CAN DÜNDAR
110.GEÇMİŞ AYRINTIDA SAKLIDIR..CEMİL KOÇAK